Στην κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος εισήχθη το πρωί της Πέμπτης στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ευαγγελισμού, αναφέρθηκε η εκ των θεραπόντων ιατρών του, Αναστασία Κοτανίδου.

Η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», ανέφερε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που νοσηλεύεται από το πρωί στον «Ευαγγελισμό» καθώς νοσεί από κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε η ίδια λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, και των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, έπρεπε να νοσηλευτεί.

Όσον αφορά στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που επίσης νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, η κατάστασή είναι σταθερή και υπάρχει η ελπίδα, ότι τις επόμενες ημέρες θα καταφέρει να εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, είχε παρουσιάσει κάποια συμπτώματα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση.

«Είναι σταθερή η κατάστασή του», τόνισε η κα Κοτανίδου και πρόσθεσε: «ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα τα καταφέρει να εξέλθει από τη μονάδα. Είχε παρουσιάσει κάποια συμπτώματα που αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση».

 Δείτε το Video:

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήλθε στη ΜΑΦ του Ευαγγελισμού περίπου στις 7:40 το πρωί, όντας θετικός στον κορωνοϊό και έχοντας πυρετό.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος, υπογράμμισε την «υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωή».

Ο κ. Ιερώνυμος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου και το πρωί μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του, στον Ευαγγελισμό, όπου εισήχθη εμπύρετος και με ήπια ευτυχώς συμπτώματα.

Πηγή: politisonline.com