Η προκλητικότητα του ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ακόμη και μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και την επιβολή σε βάρος του ποινής κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών. Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια καλώντας μάλιστα ως μάρτυρα την εισαγγελέα της δίκης, Αδαμαντία Οικονόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Λαγού:

«Μετά το πέρας της “δίκης” δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και το τεκμήριο αθωότητας μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση.

Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ.

Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει».

Πηγή: politisonline.com