Ο γερμανικός στρατός προχώρησε σε μία γκάφα απίστευτων διαστάσεων ράβοντας ξανά τα αρχικά «SS». Όμως αυτή τη φορά δεν εννοούν το γνωστό ναζιστικό τάγμα, αλλά τις ταμπέλες μεγέθους της νέας γερμανικής στολής.

Έχοντας συνειδητοποιήσει το λάθος, οι Γερμανοί στρατιώτες έλαβαν οδηγίες να σκίσουν άμεσα τις ετικέτες μεγέθους, από τις νέες στολές παραλλαγής τους.

Το λάθος στις ταμπέλες του στρατιωτικού ρουχισμού

Τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο Άμυνας μοίρασε περίπου 313.000 σετ μαχητικού ρουχισμού, συμπεριλαμβανομένων κράνη, υπνόσακους και αδιάβροχα μπουφάν και παντελόνια, στα στρατεύματα με κόστος 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενώ τα περισσότερα επισημάνθηκαν σύμφωνα με τους συνήθεις όρους στην αγγλική γλώσσα για τα μεγέθη τους — S, M, L και XL — φαίνεται ότι δεν είχε ληφθεί υπόψη πώς θα μπορούσαν να ταξινομηθούν τα μικρότερα αντικείμενα.

Η ιστορία των γραμμάτων «SS»

Τα γράμματα «SS» συνδέονται με το Schutzstaffel, την τεράστια και βάναυση ναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση που σκόρπισε τον τρόμο στα εδάφη του Τρίτου Ράιχ και πραγματοποίησε μεγάλο μέρος του Ολοκαυτώματος. Είναι παράνομη η εμφάνιση των συμβόλων της ομάδας στη Γερμανία και ο συνδυασμός «SS» απαγορεύεται επίσης από τις πινακίδες των αυτοκινήτων σε όλα εκτός από ένα από τα 16 γερμανικά κρατίδια.

Από τότε που αποκαλύφθηκε η παράβλεψη, το υπουργείο διέταξε όσους στρατιώτες είχαν λάβει μπουφάν με τα γράμματα «SS» να τα αφαιρέσουν χωρίς καθυστέρηση. Δεν είναι σαφές πόσες στολές επηρεάστηκαν, αλλά ένας εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι το θέμα δεν ήταν ευρέως διαδεδομένο.

Τι ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο

«Πρόκειται για πρόβλημα παραγωγής», είπε το υπουργείο. «Είναι ένας πολύ μικρός αριθμός μπουφάν και το εξετάζουμε όλο αυτό. Μόλις ενημερωθήκαμε για το τι είχε συμβεί, βγάλαμε μια ανακοίνωση ότι πρέπει να απαλλαγούν από αυτές τις ετικέτες με κάποιο τρόπο.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή με τον κατασκευαστή για να διερευνήσουμε τι συνέβη. Ξέρουμε ότι φαίνεται πολύ περίεργο στο κοινό, οπότε έγινε κάτι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αμέσως. Διερευνούμε και μόλις έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε».

Πηγή: politisonline.com