«Γενναία» στήριξη των επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά την ανακοίνωση του νέου αυστηρότερου lockdown.

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση, καθώς σε άλλη περίπτωση θα ακολουθήσει βαθιά οικονομική κρίση για πολλά χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών:

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή μας, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο lockdown θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Οι οικονομικές προτάσεις, που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε, ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση».Πηγή: politisonline.com