Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 5.254 ασθενείς με κορωνοϊού νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μια αύξηση 145 ανθρώπων σε ένα εικοσιτετράωρο και η υψηλότερη ημερήσια αύξηση σε διάρκεια 5 μηνών.

Παράλληλα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κατέγραψαν τη μεγαλύτερη σε εβδομαδιαία βάση αύξηση από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν η Γαλλία βρισκόταν στο δεύτερο πανεθνικό lockdown. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 46.677 νέα κρούσματα, ένας αριθμός αυξημένος κατά 6,2% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα το σύνολο να ανέρχεται σε 4,74 εκατομμύρια κρούσματα.

Στη  Γαλλία καταγράφηκαν σήμερα επίσης 332 νέους θάνατοι από Covid-19, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 96.280. Ο νέος απολογισμός περιλάμβανε μονάχα 32 θανάτους σε οίκους ευγηρίας σε διάστημα 3 ημερών.

Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά νεκρών στους οίκους ευγηρίας, τα οποία ανέρχονταν σε μερικές εκατοντάδες την εβδομάδα στα τέλη του 2020, μειώθηκαν κατακόρυφα, καθώς η κυβέρνηση επικέντρωσε την εκστρατεία εμβολιασμού της στους ηλικιωμένους.Πηγή: politisonline.com