Ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί και ίσως ακόμα και να αλλάξει η απόφαση και να μην ανοίξουν τελικά την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως τόνισε μάλιστα, μιλώντας στον ANT1, «όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Ο κ. Γώγος επισήμανε, ότι η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων είναι μεν ειλημμένη, «αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε».

Και φυσικά αυτό περιλαμβάνει και τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Δεν αποκλείεται δηλαδή να επανεξεταστεί το πλαίσιο λειτουργίας της.

Γώγος: Τίποτα δεν αποκλείεται στο ζήτημα των μέτρων

Παράλληλα, ο Χαράλαμπος Γώγος δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι, καθώς πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία. «Ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει», τόνισε.

«Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι’ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή: για να έχουμε τα δεδομένα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς λαμβάνουν τις αποφάσεις στην επιτροπή, ανέφερε: «Τα πράγματα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Μας ενδιαφέρει η αναλογία. Να είναι κάτω από 2%. Έχει σημασία αυτό, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας και η δυναμική της πανδημίας. Αν υπάρχει κάπου μια τάση ανόδου, αντιμετωπίζεται διαφορετικά».

Πηγή: politisonline.com