Περισσότερα από 32.000 στρέμματα έγιναν στάχτη το βράδυ το Παρασκευής στην Κορινθία. Η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καίει σήμερα για τέταρτη ημέρα, με την εικόνα ωστόσο να είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Την πρώτη εκτίμηση της καταστροφής στην Κορινθία, μετά τη χαρτογράφηση των καμμένων εκτάσεων με δορυφορικά δεδομένα δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών Κοπέρνικος.

Στον παρακάτω χάρτη διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/07, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πλέον ελεγχόμενες.

Πέντε ωστόσο κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλου «έχουν καταστραφεί αγροτικές καλλιέργειες, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο δάσος και υπάρχει και κίνδυνος πλημμυρών».

«Κρανίου τόπος» μετά τη φωτιά το δάσος του Σαρωνικού

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες τοπικής ιστοσελίδας, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις Κεχριές στις 22 Ιουλίου κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της στο δάσος του Σαρωνικού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου «έχουν καταστραφεί αγροτικές καλλιέργειες, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο δάσος και υπάρχει και κίνδυνος πλημμυρών».

Πηγή: politisonline.com