Στην επόμενη φάση του, περνάει από σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, το σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που μέσω σύμπραξης με τον ΟΑΣΑ βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας.

Φιάσκο την 1η ημέρα, από αντιδράσεις συνδικαλιστών

Η πολυαναμενομενη πρεμιέρα των δρομολογίων από λεωφορεία των ΚΤΕΛ στις συγκοινωνίες της Αθήνας, ωστόσο εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Άδικα περίμεναν από το πρωί στις στάσεις οι επιβάτες της γραμμής 504 αφού τα δρομολόγια των ιδιωτών δεν πραγματοποιούνται λόγω επέμβασης από συνδικαλιστές.

Προς το παρόν η ΟΣΥ δεν έχει δρομολογήσει δικά της λεωφορεία για αναπλήρωση των δρομολογίων αφού τα οχήματα χρησιμοποιούνται σε άλλες γραμμές.

Δεν αποκλείεται πάντως τα δρομολόγια να ξεκινήσουν μέσα στη μέρα αν οι συνδικαλιστές μεταπειστούν.

Το σχέδιο αποσυμφόρησης των ΜΜΜ στην πρωτεύουσα

Οι πρώτες από τις εξήντα συνολικά γραμμές στις οποίες θα εκτελούν δρομολόγια τα νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ είναι οι «504: Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας – Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγία Άννα».

Αντίστοιχα, με τα οχήματα και τους οδηγούς που απελευθερώνονται από αυτές τις γραμμές, οι πρώτες από τις επιβαρυμένες γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας που ενισχύονται με επιπλέον δρομολόγια είναι οι: «732 Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι», «235: Ζωγράφου – Ακαδημία» και «220 – 221: Α. Ιλίσια – Ακαδημία». Σε όλες αυτές τις γραμμές μειώνονται σημαντικά οι χρονοαποστάσεις.

Συνολικά 500 νέα λεωφορεία έως τα τέλη του 2020

Συνολικά 500 λεωφορεία θα ενταχθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (200 από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και 300 λεωφορεία από leasing). Παράλληλα θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό με 550 οδηγούς.

Μέσα στον Οκτώβριο, θα βρεθούν στους δρόμους της Αττικής τα 100 από αυτά τα 500 λεωφορεία.

Με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις σε όλο το δίκτυο, αναβαθμίζεται η υπηρεσία που προσφέρουν τα λεωφορεία, αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης.

Πηγή: politisonline.com