Συνεχίζεται σήμερα (18/4) για δεύτερη ημέρα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την ύπαιθρο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, το πρώτο κύμα άρχισε να επιστρέφει από χθες το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (17/4), με τη σημερινή μέρα να αποτελεί κορύφωση, καθώς 19 πλοία αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά, από Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, 13 καράβια φτάνουν από Κυκλάδες στη Ραφήνα και 8 πλοία από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες στο Λαύριο.

Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, χθες επέστρεψαν στον Πειραιά 15.432 επιβάτες, στη Ραφήνα 11.493 και στο Λαύριο 4.072. Η πληρότητα τις μέρες του Πάσχα στους δημοφιλείς προορισμούς άγγιξε το 100%. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, εκτός Αττικής βρέθηκαν περισσότερα από 500.000 οχήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, επέστρεψαν στα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 50.000 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών πάνω από 46.000 οχήματα.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι και σήμερα (18/4) η κίνηση θα είναι αυξημένη στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Μεγάλη έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα

Υπενθυμίζεται ότι το τριήμερο μεταξύ Μ. Πέμπτης και Μ. Σαββάτου πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 300.000 οχήματα με κατεύθυνση την ύπαιθρο, ενώ μαζί με τα πλοία και τα ΚΤΕΛ υπολογίζεται ότι έφυγαν περίπου 1,5 με 2 εκατ. Αθηναίοι για την έξοδο του Πάσχα.

Πηγή: politisonline.com