Έξι άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί και τέσσερις γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στο κεντρικό Αφγανιστάν, όπου πάνω από εκατό σπίτια καταστράφηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ένα σπίτι παρασύρθηκε χθες, Τρίτη, από τα νερά στην πόλη Φιρούζκοχ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γορ, προκαλώντας τον θάνατο τριών γυναικών και ενός παιδιού, διευκρίνισε ο Άμπντουλ Ουάχιντ Χαμάς, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας. Επίσης αγνοείται η τύχη ενός ανθρώπου και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

Παρασύρθηκαν από τα νερά στο Αφγανιστάν

Στην περιοχή Πασαμπάντ, που βρίσκεται στην ίδια επαρχία, μια γυναίκα και ένας άνδρας που επίσης παρασύρθηκαν από τα νερά, βρέθηκαν νεκροί, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πάνω από εκατό σπίτια καταστράφηκαν τελείως, όπως και περίπου 2.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων. Δύο αρδευτικά κανάλια που πότιζαν τα περισσότερα χωράφια της περιοχής υπέστησαν επίσης ζημιές, κατέληξε.

Οι πλημμύρες αυτές έρχονται την ώρα που το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει ήδη μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον πλανήτη: περίπου 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι -πάνω από τον μισό πληθυσμό- αντιμετωπίζει οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και 3 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από υποσιτισμό.

Πηγή: politisonline.com