Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσαν οι αρχές. Πρόκειται για πολυμελή εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες από Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και στη συνέχεια τους προωθούσε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στα εννέα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το οικονομικό όφελος του κυκλώματος, που δρούσε από το 2022, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δουλέμποροι είχαν διακινήσει τουλάχιστον 2.200 αλλοδαπούς από και προς την Ελλάδα. Μέσω του ποταμού Έβρου, τους περνούσαν από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος και στη συνέχεια τους προωθούσαν σε ευρωπαϊκές χώρες οδικώς ή αεροπορικώς.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Στα 9 εκατ. ευρώ τα κέρδη της πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης (φωτογραφίες)

Το κύκλωμα είχε εκδώσει πάνω από 2.500 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που η τιμή τους κυμαίνονταν από 600 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα του εγγράφου και τον προορισμό του μετανάστη

Το στρατηγείο της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και τηλέφωνα που αντιστοιχούσαν σε πακιστανικά.

Βρέθηκαν πέντε εργαστήρια κατάρτησης πλαστών εγγράφων στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν συνολικά 41 μέλη της συμμορίας, ενώ εντοπίστηκαν και 80 παράτυποι μετανάστες σε κρησφύγετα της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πηγή: politisonline.com