Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από την Eλληνική Aστυνομία παράτυπων μεταναστών, που εντοπίστηκαν σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας, στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και της εκπομπής Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, περίπου 300 μετανάστες, άγνωστο πώς, πέρασαν μέσα από την Τουρκία και έχουν φτάσει, ξανά σε νησίδα στον Έβρο, η οποία, αυτή τη φορά, βρίσκεται στην ελληνική πλευρά.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, με τις ελληνικές Αρχές να πραγματοποιούν μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, προκειμένου οι μετανάστες να μεταφερθούν σε κέντρο, που βρίσκεται κοντά σε περιοχή του Σουφλίου.

Να σημειωθεί ότι περίπου 2.000 άνθρωποι καθημερινά προσπαθούν να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσω του ποταμού Έβρου, με την Τουρκία του Ερντογάν να εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες, όπως έκανε και το 2020.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, η οποία, για μία ακόμη φορά, εκμεταλλεύεται δυστυχισμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά.

«Οι Τούρκοι μας έσπρωχναν στην Ελλάδα»

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ορισμένων από τους 38 μετανάστες που αιτούνται άσυλο και είχαν εγκλωβιστεί για μέρες σε νησίδα στον Έβρο.

Μίλησαν για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και περιέγραψαν στην κάμερα του ΑΝΤ1, πώς οι Τούρκοι τους μετέφεραν στις όχθες του Έβρου, τους έβαλαν σε βάρκες και τους έσπρωξαν προς τα ελληνικά σύνορα.

Η Αλαμπούντ Νάντα, η έγκυος γυναίκα που βρισκόταν ανάμεσά τους, δήλωσε πως είναι καλά στην υγεία της τόσο η ίδια όσο και το παιδί της.

«Στην αρχή, μας έφεραν οι Τούρκοι στην άκρη του ποταμού, μας πέρασαν σε μία νησίδα και από την άλλη νησίδα, μας πέρασαν μέσα στα ελληνικά εδάφη», αναφέρει μία μαρτυρία.

Ακόμη ένας άνδρας περιγράφει χαρακτηριστικά πως «μας έβαλαν στη άκρη στο ποτάμι και περιμέναμε εκεί το βράδυ για περίπου δύο ώρες, χωρίς να ξέρουμε τι περιμένουμε και μετά μας έβαλαν στις βάρκες και άρχισαν να μας σπρώχνουνε».

Πηγή: politisonline.com