Προωθούνται σταδιακά στην Τουρκία οι περίπου 300 μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Έβρο, μετά την πληροφορία για μεγάλο αριθμό μεταναστών σε νησίδα, επί τουρκικού εδάφους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπήρχε πληροφορία για μεγάλο αριθμό μεταναστών που ήταν σε μια νησίδα στον Έβρο, επί τουρκικού εδάφους. Σύμφωνα με ΜΚΟ, οι εγκλωβισμένοι μετανάστες φαίνεται πως ήταν χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονταν στην περιοχή εδώ και ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι προσφυγικές ροές στην περιοχή του Έβρου έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της βελτίωσης του καιρού και της πτώσης στην στάθμη των νερών του ποταμού.

Το καινούριο είναι ότι μετανάστες πάνε και διαλέγουν κάποιες νησίδες μέσα στον ποταμό Έβρο και από εκεί προσπαθούν να περάσουν οι περισσότεροι οργανωμένα στην ενδοχώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Μάλιστα, την περιοχή του Έβρου επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, λόγω των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κασκαρέλη με τον Τούρκο ομόλογό του

Σημειώνεται ότι τηλεφωνική συνομιλία είχαν την Τρίτη (6/6) ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν για το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα νωρίτερα, (5/6) είχε προηγηθεί σύσκεψη για το θέμα αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Μόλις την περασμένη Κυριακή οι ελληνικές Αρχές διέσωσαν 91 μετανάστες που ώθησαν διακινητές σε νησίδα στον Έβρο. Οι μετανάστες που παρέμεναν επί τέσσερις ημέρες εγκλωβισμένοι στη νησίδα Μαράσια μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Πηγή: politisonline.com