Με περιορισμένο αριθμό θεατών θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision τον Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “De Telegraaf”.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ολλανδικής κυβέρνησης με τίτλο “fieldlab”, που αφορά στην παρουσία λιγοστών θεατών σε θέατρα, συνεδριακά κέντρα και ποδοσφαιρικούς αγώνες υπό αυστηρή επιτήρηση.

Οι διοργανωτές της Eurovision είχαν ήδη ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι κάποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνταν με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης,χωρίς όμως να διευκρινίσουν αν θα επιτρεπόταν στο κοινό να παρεβρεθεί. Ένας μέγιστος αριθμός 3.500 κατοίκων της Ολλανδίας θα επιτραπεί να παρακολουθήσει τις πρόβες, τον ημιτελικό και τον τελικό του διαγωνισμού από τις 18 ως τις 22 Μαϊου, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.

Στην διοργάνωση θα συμμετάσχουν 39 χώρες και σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι θεατές θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού, το οποίο θα φέρνει αρνητικό αποτέλεσμα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό.

Τη φετινή χρονιά, έπειτα από τη νίκη του Ολλανδού τραγουδοποιού Ντάνκαν Λόρενς στην Eurovision 2019 με το τραγούδι «Arcade», η Ολλανδία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον 65ο διαγωνισμό, ο οποίος συγκεντρώνει τηλεοπτικό κοινό περίπου 200 εκατομμυρίων θεατών.

Την περασμένη εβδομάδα ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλων περιοριστικών μέτρων σε εθνικό επίπεδο κατά τρεις εβδομάδες μέχρι τα τέλη Απριλίου, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Στη χώρα έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα πάνω από 1,2 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού και 16.500 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: politisonline.com