Για μεγάλο αριθμό συμφώνων συμβίωσης ανάμεσα στους νέους συνοριοφύλακες έκανε λόγο ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρέλας δήλωσε: «Φάνηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250, που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Διατάχθηκε έρευνα γιατί, πέρα από τις εξετάσεις που καλούνται να δώσουν οι συνάδελφοι για να πάρουν άδεια εξόδου από τη Σχολή, ένα άλλο βασικό που δίνει μόρια είναι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος, προκειμένου να τοποθετηθούν στις δηλώσεις επιθυμίας τους», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Χαρέλας τόνισε πως το σύμφωνο συμβίωσης έδινε επιπλέον μόρια στους συνοριοφύλακες για να επιλέξουν τον τόπο διορισμού τους. «Αυτό είναι στο πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου να τοποθετηθούν και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2005».

Πολλαπλασιάστηκαν τα σύμφωνα συμβίωσης μέσα στη Σχολή!

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία, ωστόσο «τα σύμφωνα συμβίωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσα στη Σχολή», κινητοποιώντας τη διαδικασία ελέγχου της νομιμότητάς τους.

Ερωτώμενος σε τι αποσκοπούσαν με τα «εικονικά σύμφωνα συμβίωσης», όπως καταγγέλθηκε, απάντησε ότι αυτό -εφόσον ισχύει- αποσκοπούσε στο να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης οι νεοδιορισθέντες συνοριοφύλακες και να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη έναντι της Ορεστιάδας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι το γεγονός έγινε γνωστό από συνοριοφύλακες που αντέδρασαν σε αυτή την τακτική συναδέλφων τους. «Υπήρξαν συνάδελφοί τους που αντέδρασαν, καθώς και τα αντανακλαστικά του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν πάρα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε o κ. Χαρέλας.

«Ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Κάνοντας λόγο για ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη, ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων αποκάλυψε ότι αρχικά οι συνοριοφύλακες που είχαν σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στη Σχολή ήταν μόλις 5 και σύντομα έγιναν 40, με τον αριθμό να είναι βέβαιο πως θα μεγάλωνε, φτάνοντας σχεδόν τα διπλάσια.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» πρόσθεσε ο κ. Χαρέλας, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσον είναι ηθικό έναντι των υπόλοιπων συνοριοφυλάκων που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων οφείλαμε να υπερασπιστούμε αυτά τα παιδιά που έχουν τέτοιες αξίες και δεν προχώρησαν σε τέτοια σύμφωνα. Δεν είναι δυνατόν να συμβουλεύουμε παιδιά “κάντε σύμφωνο συμβίωσης για να τοποθετηθείτε εκεί όπου θέλετε”. Η Αστυνομία έχει ένα κύρος και πρέπει να το προστατεύσουμε».

Πηγή: politisonline.com