Η Ρωσία φαίνεται πως είναι διατιθεμένη να «κάτσει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, όμως με τους δικούς της όρους.

Τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες η Μόσχα προτίθεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, όρισε σε σημερινή της δήλωση η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως δήλωσε, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, εφόσον ληφθούν υπόψιν τα νέα δεδομένα, εννοώντας την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (σ.σ. Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια) στη ρωσική επικράτεια.

«Είμαστε ακόμη ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις έχουμε. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που αναδεικνύονται αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος επέκρινε το Βερολίνο για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να ωθήσει το Κίεβο προς τις διαπραγματεύσεις».

«Αντί να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο καθεστώς του Κιέβου, η γερμανική πλευρά, αντίθετα με τους δικούς της νόμους και κανονισμούς που απαγορεύουν την εξαγωγή φονικών όπλων σε περιοχές κρίσης και ζώνες ένοπλων συγκρούσεων, συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική δύναμη του καθεστώτος του Κιέβου με διάφορα οπλικά συστήματα, ενθαρρύνοντάς έτσι την ουκρανική κυβέρνηση να συνεχίσει τις εχθροπραξίες με κάθε κόστος», τόνισε.

Πηγή: politisonline.com