Η αρχή θα γίνει από τον πρωθυπουργό, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου πρώτη ημέρα της έναρξης των εμβολιασμών κατά της Covid-19, στην Ελλάδα και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως η ίδια ανακοίνωσε χθες, θα εμβολιαστεί στον Ευαγγελισμό στις 4 Ιανουαρίου 2021.

Ο προγραμματισμός προβλέπει ακριβώς 21 ημέρες ανάμεσα στις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ήδη, έχει καταρτιστεί η λίστα με τους περίπου 200.000 πολίτες που θα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση των εμβολιασμών. Στόχος της Επιτροπής που την έχει καταρτίσει είναι να θωρακιστούν νωρίς οι πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, έχει γίνει επιλογή να εμβολιαστούν πριν από όλους οι άνθρωποι που στέκονται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή απέναντι στον κορωνοϊό, δηλαδή οι γιατροί και οι νοσηλευτές που εργάζονται σε μονάδες με ασθενείς COVID-19.

Το σκεπτικό είναι απλό και συνδέεται με τον μείζονα στόχο να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία, ώστε να δίνεται επαρκής βοήθεια σε όσους νοσούν από κορωνοϊό και παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.

Ταυτόχρονα, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει τεθεί ο στόχος να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων – και για το προσωπικό.

Εμβόλια Covid: Με άκρα μυστικότητα η μεταφορά τους στην Ελλάδα – Οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία - Iatropedia

Ξεπερνάει το 70% η δήλωση συμμετοχής των γιατρών στον εμβολιασμό

Μέχρι στιγμής τα νούμερα συμμετοχής στον εμβολιασμό κατά της covid-19 των υγειονομικών, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, τόνισε σήμερα κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Γίνεται, μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αμφιβολίας για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και επανέλαβε ότι οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και είναι η πρώτη ομάδα του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί σε λίγες μέρες.

«Τα νούμερα που έχει το υπουργείο Υγείας από την καταγραφή για τον εμβολιασμό των υγειονομικών είναι ενθαρρυντικά. Στους γιατρούς ξεπερνάει το 70% η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και εξήγησε ότι η δήλωση συμμετοχής γίνεται για την καλύτερη προετοιμασία διεξαγωγής του εμβολιασμού στα νοσοκομεία.

Πηγή: politisonline.com