Το εντυπωσιακό ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγα 24ωρα πριν το επίσημο άνοιγμα της στους ξένους ηγέτες που θα βρεθούν στη χώρα μας για την 25η Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ολοκαίνουργιο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα και την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/03/ethniki-pinakothiki-aftopsia-mitsotaki-prin-tin-xenagisi-ton-episimon-stis-24-03-2021-eikones.jpg

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον πλήρως αναβαθμισμένο χώρο που έχει πλέον υπερδιπλάσιο εμβαδόν σε σχέση με το παλιό κτίριο, ξεπερνώντας τα 20.700 τετραγωνικά μέτρα.  Η ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου ξεκίνησε το 2011.

Στη μεγάλη αίθουσα της εισόδου, η οποία εμπλουτίζεται με διαδραστικές υποδομές, δεσπόζει σήμερα η «Λαϊκή αγορά» του αξέχαστου Παναγιώτη Τέτση.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/03/ethniki-pinakothiki-aftopsia-mitsotaki-prin-tin-xenagisi-ton-episimon-stis-24-03-2021-eikones.webp

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την πτέρυγα όπου εκτίθενται έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, όπως ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» του Βρυζάκη, αλλά και τις αίθουσες όπου φιλοξενούνται νεότερα έργα ελληνικής τέχνης.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/03/ethniki-pinakothiki-aftopsia-mitsotaki-prin-tin-xenagisi-ton-episimon-stis-24-03-2021-eikones-1.webp

Παρούσα και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρία Λαμπράκη Πλάκα η οποία παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμβληματικά έργα Ελλήνων ζωγράφων που παίρνουν τη θέση τους στους τοίχους της Πινακοθήκης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καταπληκτικό αποτέλεσμα», το οποίο «αποτυπώνει την αγάπη για ένα μουσείο το οποίο ουσιαστικά συμβολίζει την Ιστορία του νεοελληνικού κράτους» και αντανακλά τη συνένωση των επιδράσεων της Δύσης με τις τοπικές παραδόσεις.

Την Εθνική Πινακοθήκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης | ΣΚΑΪ

Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του νέου συγκροτήματος πέρυσι τον Μάιο ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει οι εργασίες να ολοκληρωθούν για την ιστορική φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου. Με επιτάχυνση των ρυθμών από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, που είχε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου, το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε.

Η ξενάγηση Μητσοτάκη στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη (ΦΩΤΟ) - Paraskhnio.gr

«Θα είμαστε πάλι εδώ, με το καλό, την Τετάρτη το απόγευμα, για να θαυμάσουμε το τελικό αποτέλεσμα» και η εικόνα της Πινακοθήκης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην περιήγηση των επίσημων καλεσμένων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα γίνει την παραμονή της στρατιωτικής παρέλασης.

«Να αφήσουμε πίσω οριστικά την πανδημία για να κάνουμε και τα επίσημα εγκαίνια της Πινακοθήκης με τη λαμπρότητα που της αρμόζει», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η τελετή θα λάβει χώρα τον Ιούνιο. «Από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μουσεία μας σε επισκέπτες θα είμαστε και έτοιμοι να κάνουμε τα εγκαίνια», πρόσθεσε.

Τα επίσημα εγκαίνια για το κοινό θα γίνουν μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Πηγή: politisonline.com