Στάλθηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις τουρκικές Αρχές, τα απαραίτητα έγγραφα για την μεταφορά στην Ελλάδα του πατέρα του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις τουρκικές αρχές για τη μεταφορά στην Ελλάδα του κρατούμενου σε τουρκικές φυλακές, Δημήτρη Ναλμπάντη, πατέρα του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, που έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του γιού του.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας Τάκης Θεοδωρικάκος σε νέα επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενημερώθηκε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ελληνικό αίτημα έκδοσης. Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης και την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΞ είχε παρέμβει ζητώντας ολιγοήμερη άδεια για τον πατέρα του 28χρονου Νίκου Ναλμπάντη που έχασε τη ζωή του τραγικά στο δυστύχημα των τρένων. Ο πατέρας του μηχανοδηγού στο επάγγελμα Νίκου που επέβαινε στο τρένο ως απλός επιβάτης, βρίσκεται φυλακισμένος σε φυλακές της Τουρκίας και επρόκειτο να αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα.

Πηγή: politisonline.com