Ανεβάζει και πάλι τους τόνους, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα μάλιστα που πληθαίνουν οι ενδείξεις, αλλά και κορυφώνονται οι πιέσεις για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια πιθανή συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ωστόσο πως είναι υπέρ μιας συνάντησης αυτή όμως θα πρέπει να είναι μέσα σε ένα πλαίσιο, διαφορετικά δεν χρειάζεται, ειδικά ένα η Ελλάδα τηρήσει την στάση που ακολούθησε στο Καστελλόριζο.

«Πολλοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί έγιναν μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις μας (σ.σ. με την Ελλάδα). Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση ή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο ‘ Καστελλόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «γκριζάροντας ουσιαστικά το ακριτικό μας νησί.

Παράλληλα συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο: «Να τους δούμε, να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη, να συναντηθούμε σε τρίτη χώρα.

Αλλά αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά τις χθεσινές δηλώσεις του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ώρα που Αθήνα και Άγκυρα φαίνεται ότι ήταν κοντά στον διάλογο ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «οι εκβιασμοί δεν δουλεύουν σε εμάς» χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά της Ελλάδας ως «παιδιάστικη».

Πηγή: politisonline.com