Η Prorata πραγματοποίησε έρευνα κοινής γνώμης, με αφορμή την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, για λογαριασμό του Star Κεντρικής Ελλάδας στο διάστημα 6-8 Απριλίου 2021.

Το περιεχόμενο της έρευνας αφορά στην άποψη του γενικού πληθυσμού αλλά και των “φίλων” του Rally Acropolis σχετικά με την έδρα και την φιλοξενία του αγώνα, δεδομένου ότι η Λαμία και το Λουτράκι και κατ’ επέκταση οι περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, έχουν καταθέσει φάκελο διεκδίκησης στο αρμόδιο υπουργείο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην εκπομπή “ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” του STAR Κεντρικής Ελλάδας στις 12 Απριλίου 2021

Βασικά σημεία της έρευνας

Η κοινή γνώμη θεωρεί το γεγονός ότι το Ράλλυ Ακρόπολις μπήκε ξανά στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι πολύ ή αρκετά σημαντικό:

  • για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε ποσοστό 83%
  • για την ανάδειξη της ικανότητας της χώρας να φιλοξενεί διεθνή γεγονότα σε ποσοστό 78%
  • για την οικονομική ενίσχυση της χώρας σε ποσοστό 57%

Τα ποσοστό αυτά αυξάνονται σημαντικά όταν απαντάνε οι “φίλοι” του Acropolis.

Στο ερώτημα “Σε ποια Περιφέρεια πιστεύετε ότι μπορεί να στεριώσει για πολλά χρόνια το Ράλλυ Ακρόπολις;” το 54% απαντάει στην Στερεά Ελλάδα ενώ το 26% στην Πελοπόννησο.

Στο ερώτημα σε ποια πόλη (Λαμία ή Λουτράκι) θα θέλατε να γίνει ο αγώνας, το 28% δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνει στην Λαμία, το 26% στο Λουτράκι και το 43% λέει πως δεν έχει πρόβλημα όπου και να γίνει.

Στο ίδιο ερώτημα, παρατηρούμε ότι όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις επιθυμούν να γίνει ο αγώνας στη Λαμία σε ποσοστό 54%, με ένα 30% να λέει στο Λουτράκι, ενώ μόλις 15% δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα όπου και να γίνει ο αγώνας.

Η ειδική διαδρομή της Παύλιανης ανακηρύσσεται σαν η καλύτερη διαδρομή τόσο από τον γενικό πληθυσμό με ποσοστό 21%,

όσο και από τους “φίλους” του αγώνα με ποσοστό 25%.

Πηγή: politisonline.com