Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε την Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις, δριμύ ψύχος και θυελλώδεις ανέμους, υποχωρεί μεν, αλλά όπως είναι σύνηθες μετά τον χιονιά ακολουθεί ο παγετός, ο οποίος θα ενταθεί στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη πια, αναμένεται να ανέβει κατά 6 έως και 8 βαθμούς, η θερμοκρασία φτάνοντας σε φυσιολογικά χειμερινά επίπεδα.

καιρός θερμοκρασία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το υπόλοιπο της Τετάρτης αναμένεται ήλιος με δόντια, δριμύ ψύχος, αλλά και ηπιοτέρος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά.

Από το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια. Από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο κατά τόπους στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Πέμπτη η πρόγνωση καιρού αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Κρήτη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους έξι έως οκτώ βαθμούς. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.Πηγή: politisonline.com