Επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν σήμερα, μέχρι στιγμής, κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ στη Δυτική Αττική.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

Αφορμή των άγριων επεισοδίων και ο ξεσηκωμός των Ρομά, ο πυροβολισμός 16χρονου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη λίγα 24ωρα πριν. Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός κατέθεσε σήμερα για το συμβάν.

Πηγή: politisonline.com