Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα e-katanalotis οι νέες λίστες των σούπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Οι νέες λίστες προϊόντων θα ισχύουν έως και τις 29 Νοεμβρίου και μπορείτε να τις δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο, επιλέγοντας την αλυσίδα της αρεσκείας σας:

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχώρησαν σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -18,1%. Οι εν λόγω μειώσεις αφορούν στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ισχύουν για την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (23-29/11/2022).

Γεωργιάδης: Black Friday και στο «καλάθι του νοικοκυριού»

«Black Friday αυτή την εβδομάδα και από ότι φαίνεται ξεκίνησε με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Η πρώτη αποτίμηση των νέων τιμών δείχνει ότι από τα 816 προϊόντα, 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση ενώ 589 παραμένουν τα ίδια. Το σημαντικότερο: όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα -στα 167, ποσοστό 20,5%, η τιμή μειώθηκε -στα 589, ποσοστό 72,1% η τιμή παρέμεινε σταθερή -και μόλις σε 60, ποσοστό 7,3%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -18,1% στην αλυσίδα My market.

Αναλυτικά, οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας στο επισυναπτόμενο γράφημα:

Η κατάταξη βάσει των μειώσεων από εβδομάδα σε εβδομάδα:

Πηγή: politisonline.com