Επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, την οποία υποκίνησε ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε την εισβολή στο Καπιτώλιο ο νέος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για μια από τις «πιο σκοτεινές ημέρες» στην Ιστορία των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν αποκάλεσε «εγχώριους τρομοκράτες» τους υποστηρικτές του Τραμπ, οι οποίοι εισέβαλαν διά της βίας στο κτίριο. Ο Τραμπ «υποδαύλισε μια επίθεση χωρίς έλεος εναντίον των θεσμών» και επιχείρησε να χρησιμοποιήσει έναν όχλο «για να φιμώσει τις φωνές των Αμερικανών ψηφοφόρων», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα πεπεισμένος ότι οι αντιρατσιστές διαδηλωτές θα είχαν «πολύ διαφορετική» αντιμετώπιση σε σύγκριση με τους οπαδούς του Τραμπ που έσπειραν το χάος στην Ουάσιγκτον. «Αν ήταν μια διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, θα τους είχαν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικά από το νευριασμένο πλήθος που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο. Το ξέρουμε όλοι ότι είναι αλήθεια και είναι απαράδεκτο», προσέθεσε.Πηγή: politisonline.com