Συναγερμός στην κυβέρνηση λόγω της πανδημίας και των τελευταίων εξελίξεων με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των εισαγωγών, αλλά και της εμφάνισης των μεταλλάξεων, ενώ ειδικά η Αττική βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς ο RT (δείκτης μεταδοτικότητας) αυξήθηκε στο 1,01 και ευρύτερα στη νότια Ελλάδα έχει ανέλθει στο 1,10.

Τα εν λόγω στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή.

Καθημερινά πλέον, χαρακτηριστικό είναι πως έχουμε  50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής.

Στην πρώτη ΥΠΕ, που περιλαμβάνει την Αττική, μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547. Και αυτό ήταν ένα από τα κρίσιμα στοιχεία που ανησύχησαν όσους συμμετείχαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, χθες μόνο είχαμε 55 εισαγωγές στην Αττική σε σύνολο 119 εισαγωγών σε όλη τη χώρα.

Για τις απλές κλίνες έχουμε κάλυψη κατά 22,10% στην επικράτεια, ενώ για τις ΜΕΘ Covid κατά 41,08%.

Κατά την πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κορωνοϊό στην Αττική και το ενδεχόμενο τρίτου κύματος, έγινε γνωστό ότι το υπ. Υγείας σχεδιάζει την αύξηση των κλινών απλής νοσηλείας και των κλινών ΜΕΘ, αλλά και την αύξηση φιαλών οξυγόνου στα νοσοκομεία της Αττικής.

Πηγή: politisonline.com