Το όνομα «Ελευθερία» θα λάβει η επιχείρηση εμβολιασμού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και, όπως εξήγησε, στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει δωρεάν και με ασφάλεια σε κάθε γωνιά του τόπου, σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Έκανε λόγο για μια «σύνθετη άσκηση» και αναφέρθηκε στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τις 65 κινητές μονάδες. Σημείωσε δε ότι «ίσως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός να δώσει την έγκριση μία εβδομάδα νωρίτερα, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την άσκηση».

K. Μητσοτάκης: Θα πετύχουμε-H απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επικοινωνιακή εκστρατεία, όπου θα αξιοποιηθούν οι πάντες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν και στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό.

«Θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι’ αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο», τόνισε.

Ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους: «…την ελευθερία μας, και γι’ αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος. Είναι στο χέρι μας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα», επεσήμανε ως προς το ζήτημα αυτό.Πηγή: politisonline.com