Συνεχίστηκαν και σήμερα (12/12) οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν με αφορμή τον τραυματισμό στο κεφάλι, από σφαίρα αστυνομικού, του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό «την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας», όπως αναφέρει του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι σημερινές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αχαΐας, του Αγρινίου και των Σερρών, όπου συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και δύο οχήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην Αχαΐα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 27 οικίες και προσήχθησαν 24 άτομα.

Συνελήφθησαν 13 άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, μη έκδοσης Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας καθώς και την νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν 3,5 γραμμάρια κάνναβης και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Στο Αγρίνιο, προσήχθησαν επτά άτομα και συνελήφθη ένα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 25 οχήματα και βεβαιώθηκε μία παράβαση Κ.Ο.Κ..

Στις Σέρρες, συνελήφθησαν τρία άτομα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθειας, εξύβρισης, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παραβάσεις Κ.Ο.Κ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 2 οχήματα.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών».

Πηγή: politisonline.com