Η επιβολή σκληρού lockdown τύπου Μαρτίου για τρεις εβδομάδες, εκτιμά πως θα μπορούσε να ανακόψει το 3ο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, ο καθηγητής Σαρηγιάννης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ANT1, ο έγκριτος καθηγητής σημείωσε πως έχει γίνει μία τέτοια αναφορά, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως προς το παρόν «δεν το προτείνω ακόμα».

Σαρηγιάννης: Σκληρό Lockdown τύπου Μαρτίου για να γλιτώσουμε το «τρίτο κύμα»! | newsbreak

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, είπε ότι είναι ημίμετρο και πως «αν θέλουμε να προλάβουνε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις».

Διευκρινίζοντας, εξήγησε πως αναφέρεται σε περιορισμό πολλών δραστηριοτήτων και τόνισε μιλάμε ή για «ήπια μέτρα για πολύ καιρό ή σκληρότερα για τρεις εβδομάδες».

Επιπλέον, αναφερόμενος στα σχολεία εκτιμά πως είναι λάθος να κλείσουν τελευταία, αν αυξάνονται τα κρούσματα, αφού είναι «ανησυχητικό ότι δρουν ως πολλαπλασιαστής» των κρουσμάτων.

Κλείνοντας και αναφορικά με το μέγα ζήτημα της μετάλλαξης, ο κ. Σαρήγιαννης επισήμανε πως «πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα», αναφέροντας πως υπάρχουν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, τα οποία και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για την ανάλυση περισσοτέρων δειγμάτων.

Πηγή: politisonline.com