Επεισόδια ξέσπασαν σε συνέχεια της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη, προς τον σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύονται πέτρες στον σταθμό του μετρό «Αττική». Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών άρχισε να πετά φωτοβολίδες και να καίει κάδους. Η αστυνομία, με τη σειρά της, απάντησε με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Υπενθυμίζεται ότι νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 18:00.

Συνδικάτα, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και το ΠΑΜΕ απηύθυναν νωρίτερα κάλεσμα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος. Δεν είναι λάθος, είναι έγκλημα».

«Καλούμε όλα τα Συνδικάτα να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41)» αναφέρει το ΠΑΜΕ, το οποίο εξαπολύει «πυρά» κατά της εταιρείας, της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ -για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιταλικό όμιλο Ferrovie dello Stato Italiane Group.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: politisonline.com