Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με ομάδα αστυνομικών να δέχεται επίθεση με μολότοφ από ομάδα κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, oι δράστες της επίθεσης αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών με πολιτικά και τους επιτέθηκαν, επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Μία μηχανή δεν έπαιρνε μπρος και εγκαταλείφθηκε στο σημείο με αποτέλεσμα να πυρποληθεί από μαζική ρίψη βομβών μολότοφ.

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς. Όχημα της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά που προκλήθηκε. Η μοτοσικλέτα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν, κατά αστυνομικών στην οδό Αγίου Δημητρίου

Μικρής έκτασης φωτιά εντός του ΑΠΘ

Παράλληλα, μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε κοντά στο κυλικείο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, πίσω από το εργοτάξιο του μετρό, με ομάδα 5-6 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου κινείται εντός του πανεπιστημιακού campus και έριξε βόμβες μολότοφ.

Σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της πόλης

Λίγο μετά τις 6:30 ξεκίνησε η πορεία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Η πορεία ξεκίνησε από την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ. Θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα φτάσει έως το Αμερικάνικο προξενείο, για να επιστρέψει στα πανεπιστήμια.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών. Επίσης συμμετέχουν εργατικά σωματεία, μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες πολιτικές οργανώσεις. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε μεγάλο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης προκειμένου να διέλθει η πορεία.

Πηγή: politisonline.com