Το απόγευμα της Κυριακής επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του κορωνοϊού και των νέων περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα, περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «η μάσκα είναι φίμωτρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χημικά προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση, ενώ παράλληλα έγιναν και προσαγωγές.

Αστυνομικός των ΜΑΤ ακινητοποιεί διαδηλωτή σε συγκέντρωση κατά του lockdown και της μάσκας στο Σύνταγμα

Ένταση την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 στο Σύνταγμα, με αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα σε διαδηλωτές κατά του lockdown και αρνητές της μάσκας

Σύνταγμα: Αρνητές της μάσκας και διαδηλωτές κατά του lockdown απέναντι στις δυνάμεις της Αστυνομίας

poreia__3_

5243646

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του lockdown στον Λευκό Πύργο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να διαδηλώσει κατά των νέων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, η συγκεκριμένη συγκέντρωση διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου. Κανένας, ωστόσο, δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της διοργάνωσης. «Ζητάμε τη ζωή μας πίσω», αναφέρει η φωτογραφία του καλέσματος που κοινοποιήθηκε σε χιλιάδες προφίλ στο Facebook.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ένα εκ των οποίων έλεγε «Κάτω η χούντα του κορωνοϊού».

lpyrgos-1024x768

pyrgos2-1024x768

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω στις 16:00 το απόγευμα άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ στη Νέα Παραλία και στη συνέχεια άτομα κινήθηκαν εναντίον διερχόμενου περιπολικού στον Λευκό Πύργο. Για τα δύο περιστατικά έχουν μέχρι στιγμής γίνει τουλάχιστον δέκα προσαγωγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: politisonline.com