Εκτεταμένα επεισόδια καταγράφονται αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη, μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το περιστατικό αστυνομικής βίας της περασμένης Κυριακής. Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ δέχθηκε επίθεση από πολλά άτομα.

Συνάδελφοί του, αλλά και δημοσιογράφοι προσπάθησαν να τον προστατέψουν.

Ο άνδρας είναι στο έδαφος και φέρεται να έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, με τους συνάδελφούς του να αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του.

Ομάδα ατόμων κινήθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ακολούθησε ρίψη μολότοφ και φωτοβολίδων, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να απαντούν με ρίψη χημικών και τη χρήση της “Αύρας”.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην κάθοδο.

Στο σημείο καταγράφονται εικόνες συνωστισμού καθώς έχουν συγκεντρωθεί σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές.

Στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, με “Αύρα” να βρίσκεται στο σημείο.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και “Πάνθηρες” του Πανιωνίου στην πορεία

Στο συγκεκριμένο κάλεσμα έχει ανταποκριθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης αναφέροντας ότι “την Τρίτη 09 Μάρτη στις 18:00 όλοι και όλες με την παρουσία μας στο Παλούκι Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Με την παρουσία μας επιβεβαιώνουμε και διατρανώνουμε ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν είναι αποδεκτά στην κοινωνία μας. Μαζί μας θα βρίσκονται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μας και κάθε πολίτης που δεν θέλει καταστολή και τρομοκρατία στην πόλη μας”.

Στη συγκέντρωση επίσης συμμετέχουν και οι οπαδοί του Πανιωνίου, οι Πάνθηρες που σε ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι “σας καταγγείλαμε τη βία των μπάτσων και μας ανταποδώσατε περισσότερη βία και περισσότερους μπάτσους. Σας ζητήσαμε δικαιοσύνη και πήραμε απειλές, συλλήψεις και δικαστήρια”. Ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο εδώ στη Νέα Σμύρνη μας. Για ένα αύριο της δουλειάς, της ελευθερίας, του αθλητισμού χωρίς εσάς, τους μπάτσους σας και τα φερέφωνά σας. Όλοι μαζί για το αύριο. Όλοι αύριο στη Νέα Σμύρνη” τονίζουν στο κάλεσμα τους.

Πηγή: politisonline.com