Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, θα λειτουργήσει ξανά το σύστημα αγορών click away, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το πάγωμα για μια εβδομάδα, όπως είπε μιλώντας στο MEGA, έγινε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια. «Η αγορά είναι κλειστή. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα και αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη, ώστε τα σχολεία να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια», πρόσθεσε.

«Η βούληση είναι να επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επανέλθουμε σε όσα ήταν σε λειτουργία μέσα στις γιορτές. Εχθές έγινε η συζήτηση για τα σχολεία. Καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα, θα δούμε πώς κινείται η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε», επισήμανε ο κ. Σταμπουλίδης.

Τέλος, σε ερώτηση για το click in shop, είπε ότι πρόκειται επί της ουσίας για άνοιγμα των καταστημάτων. «Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα. Δεν εφαρμόστηκε, είναι όμως το επόμενο βήμα, όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις», τόνισε.

Επιφυλακτικοί οι λοιμωξιολόγοι – Γώγος: Δεν το συζητήσαμε ακόμα

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ανακοινώσεις του κ. Σταμπουλίδη δεν ήταν σε γνώση των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega Channel o καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, το θέμα του click away δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ειδικοί να εισηγηθούν στην κυβέρνηση να μην το επαναφέρει ακόμα ή να ανοίξει κατά περιοχές.

Πηγή: politisonline.com