Με υπέρεντατικούς ρυθμούς, εργάζονται στην Επιτροπή που έχει συσταθεί υπό τον καθηγητή Πισσαρίδη προκειμένου μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόταση, η οποία θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση ως “πολιορκητικός κριός” για το συνολικό σχέδιο που θα πρέπει να καταθέσει η Αθήνα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που εκτιμάται ότι θα πιστωθούν στη χώρα.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως οι προετοιμασίες για το Ταμείο Ανάκαμψης, την απορόφηση του μερίσματος της χώρας μας και της απορρόφησής του, είναι πυρετώδεις. 

Ο επικεφαλής της εν λόγω Επιτροπής,  Χριστόφορος Πισσαρίδης, είναι κάτοχος Bραβείου Nobel, Regius Καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics.

Η Αθήνα, όπως σημειώνει το economico.gr, ευελπιστεί πως στην επικείμενη Σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών της Ε.Ε, στις 17-18 Ιουλίου θα οριστικοποιηθούν πλέον, οι αποφάσεις για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών από τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και ότι τα  είναι κεφάλαια που θα κατευθυνθούν στη χώρα μας θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην υλοποίηση, με μεγαλύτερη ταχύτητα του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Πηγή: politisonline.com