Εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», στα τοιχώματα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν τριάντα 30 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 35 κιλών, εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο που είχε αναχωρήσει την 15-11-2020 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε φτάσει στον Λιμένα Πειραιώς την 7-12-2020.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στις σχετικές έρευνες συμμετείχαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού η Γ’ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά και η συνδρομή του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Επί 20 μέρες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε περισσότερα από 150 εμπορευματοκιβώτια.Πηγή: politisonline.com