Αναστάτωση φαίνεται ότι δημιουργήθηκε ξανά στον Έβρο, καθώς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Spiegel στην Αθήνα, υπήρξαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με το περιοδικό, το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε τα ημερώματα της Κυριακής.

Ειδικότερα, την ώρα  εκείνη περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών. Θα πρέπει βέβαια να επισημανθεί ότι και στο παρελθόν έχουν υπάρξει πυροβολισμοί από την τουρκική προς την ελληνική πλευρά.

Όπως μετέδωσε το OPEN, υπάρχει και επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν, στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Έβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή.

Το εν λόγω  γεγονός επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό και πηγή της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι «πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα και ότι η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Έβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά».Πηγή: politisonline.com