Με την κατήγορία διακεκριμένη μαστροπεία σε βαθμό κακουργήματος συνελήφθη η 38χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης.

Το ένταλμα εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση- και η 38χρονη μητέρα οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Επίσης σύμφωνα με πληροφοριες η 12χρονη οδηγήθηκε πριν από λίγο στη Δίας ανηλίκων της ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου.

Στο μεταξύ στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακριτρίας.

Συμπληρωματική κατάθεση η 12χρονη

Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει αύριο το 12χρονο κορίτσι σύμφωνα με δήλωση της δικηγόρου της οικογένειας. Όπως ανέφερε η Ασπασία Ταραχοπούλου θα δώσει πληροφορίες και για άλλα παιδιά που έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης, χαρακτηρίζοντας τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της, βάσιμη.

Εν τω μεταξύ, χωρίς δικηγόρο εξακολουθούν να βρίσκονται στο γραφείο της 33ης ανακρίτριας ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 43χρονος Γιάννης Σοφιανίδης που κατηγορούνται για τον βιασμό και την εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Νωρίτερα και οι δυο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων που ήρθαν στην ανάκριση αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων. Την ίδια στάση τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τρίτος δικηγόρος ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση και απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τους δύο κατηγορούμενους θα εκπροσωπήσει τυπικά και μόνο ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Με χειροπέδες στα δικαστήρια

Νωρίτερα, εν μέσω αντιδράσεων από τον κόσμο που βρισκόταν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και φορώντας χειροπέδες, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης.

7 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα

Ο 53χρονος απολογείται για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει: αδικήματα για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι 

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακριτρίας.

Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανιδη, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεση τους» με παιδί. Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από χθες μετά την συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Πηγή: politisonline.com