Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, έκανε το εμβόλιο της Pfizer, κατά του κορωνοϊού, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν,  στέλνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους σκεπτικιστικές και τους αρνητές του ιού.

Στο πλευρό του, στεκόταν η γυναίκα του Τζιλ, ενώ η Αφροαμερικανή νοσοκόμα Tabe Masa, ήταν εκείνη, που έκανε το εμβόλιο στον νέο πλανητάρχη,  ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τη νέα χρονιά.

Periodista.gr - Ο Τζο Μπάιντεν έκανε σε ζωντανή μετάδοση το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech

H Τζιλ Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο νωρίτερα σήμερα, πριν από τον σύζυγό της.

Δείτε το Video:

Αφού έκανε το εμβόλιο, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις κάμερες: «Χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους πάρα πολλά. Στους επιστήμονες και στους ανθρώπους που έφτιαξαν αυτό το εμβόλιο, στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, σε αυτούς που έκαναν τις εργαστηριακές έρευνες».

ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στον αντίποδα, παρά το γεγονός ότι είναι επίσης ηλικιωμένος, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά της Covid-19 ούτε έχει δηλώσει οποιαδήποτε πρόθεση να το κάνει. Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έκανε και αυτός πριν λίγες μέρες το εμβόλιο.

Η σύντομα νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, και ο σύζυγός της θα κάνουν το εμβόλιο την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Pfizer – όπως και τα περισσότερα εμβόλια κατά του νέου κορωναϊού – χορηγείται σε δύο δόσεις.

Πηγή: politisonline.com