Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν την Τετάρτη σε παλαιστινιακές πόλεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, βάζοντας φωτιά σε κτήρια και αυτοκίνητα κατά τα φαινόμενα σε αντίποινα για τον θάνατο χθες από ένοπλους της Χαμάς τεσσάρων Ισραηλινών κοντά σε εβραϊκό οικισμό.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα στην Τουρμουσάγια, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, αφότου η κατεχόμενη αυτή περιοχή της Δυτικής Όχθης δέχτηκε επίθεση από οργισμένους Ισραηλινούς.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο άνδρας είχε χτυπηθεί από σφαίρα στο στήθος.

Κάτοικος της περιοχής είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 200 Ισραηλινοί έποικοι είχαν επιτεθεί στο χωριό όπου δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν καμένα σπίτια και κτίρια καθώς και τραυματίες που μεταφέρονταν με ασθενοφόρα.

Στην Τουρμουσάγια, μια εύπορη πόλη κοντά στη Ραμάλα και δημοφιλή στους ευκατάστατους Παλαιστινίους, πλάνα από βίντεο έδειχναν αυτοκίνητα να φλέγονται με σύννεφα πυκνού καπνού να καλύπτουν τον ουρανό και νεαρούς Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες.

Τη νύχτα, κάτοικοι αρκετών παλαιστινιακών πόλεων ανέφεραν και αυτοί επιθέσεις. Παράλληλα κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νετανιάχου κάλεσαν σε γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση σε όλη τη Δυτική Όχθη.

Πηγή: politisonline.com