Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ετοιμάζεται να εγκρίνει νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα νέα κρούσματα, λόγω και της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας των παραλλαγών του ιού.

Οι πιθανοί περιορισμοί, οι οποίοι εξετάζονται από την επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, είναι η αυστηροποίηση των μέτρων σε όλη την χώρα τα σαββατοκύριακα, όπως και η απαγόρευση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε όλες τις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Στόχος της συγκεκριμένης επιλογής είναι να μην μετατρέπονται τα εμπορικά κέντρα και τα καφέ σε χώρους συνωστισμού, ιδίως για τους νέους.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει όσο γίνεται περισσότερο την διαδικασία εμβολιασμού με στόχο από τις αρχές Απριλίου να μπορούν να χορηγούνται τουλάχιστον 500.000 δόσεις την ημέρα. Η εκστρατεία εμβολιασμού αναμένεται να επεκταθεί, εκτός από τα νοσοκομεία, τα μικρά ιατρεία των οικογενειακών γιατρών και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, και σε χιλιάδες χώρους εργασίας.

Εμβολιάστηκε ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα 

Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας εμβολιάστηκε σήμερα κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Λάτζαρο Σπαλαντσάνι.

Ο Ματαρέλα, ο οποίος είναι 79 ετών, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «ο εμβολιασμός αποτελεί υποχρέωση και επιλογή που απορρέει από το αίσθημα ευθύνης των πολιτών».Πηγή: politisonline.com