Με 57,5% έναντι 42,5% οι χρήστες του Twitter ζητούν από τον Έλον Μασκ να εγκαταλείψει το τιμόνι του κοινωνικού δικτύου.

Ο Έλον Μασκ, ακολουθώντας την αγαπημένη του συνήθεια, ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter την Κυριακή, ρωτώντας τους χρήστες εάν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας.

Η «κάλπη» έκλεισε μια ημέρα μετά, με τα αποτελέσματα να δείχνουν την «έξοδο» στον δισεκατομμυριούχο καθώς το 57,5% όσων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση του ζητά να φύγει από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter ενώ αντιθέτως μόνο το 42,5% θέλει εκείνος να παραμείνει στο τιμόνι του κοινωνικού δικτύου.

Αυτό που μένει να φανεί πια είναι εάν ο Μασκ θα σεβαστεί τη «βούληση του λαού» εγκαταλείποντας την θέση του CEO.

Ο ίδιος είχε διαμηνύσει πάντως, πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα όποιο και αν είναι αυτό.

Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία πήραν μέρος πάνω από 17,5 εκατομμύρια χρήστες (ή μάλλον λογαριασμοί). Συγκριτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μασκ έχει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter (@elonmusk) πάνω από 122 εκατομμύρια ακολούθους – followers.

Ο Έλον Μασκ έχει βρεθεί στο στόχαστρο εντονότατων επικρίσεων τους τελευταίους μήνες για τον τρόπο με το οποίο «διοικεί» το Twitter, προχωρώντας σε σαρωτικές ανακατατάξεις, παλινωδίες, αυτοαναιρέσεις και αμφιλεγόμενα τιτιβίσματα.

Αυτές οι επικρίσεις έχουν, ωστόσο, ξεπεράσει τα όρια του Twitter, αγγίζοντας παράλληλα και την άλλη μεγάλη εταιρεία του Μασκ, την Tesla, η αξία των μετοχών της οποίας έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Η – φαινομενικά εμμονική – ενασχόληση του Μασκ με το Twitter έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις των μετόχων της Tesla που θέλουν να βλέπουν τον Μασκ να μην αναλώνεται σε άλλα μέτωπα.

Υπό αυτό το πρίσμα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διοργάνωσε ο ίδιος ο Μασκ στο Twitter, μπορεί τώρα να του δώσει την ευκαιρία να φύγει από το τιμόνι του Twitter με το κεφάλι ψηλά, σεβόμενος τη… βούληση του κοινού.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι, έπειτα από όσα επεισοδιακά έχουν συμβεί με φόντο το Twitter τις περασμένες εβδομάδες, ο Έλον Μασκ ίσως και να αναζητούσε μια τέτοια ευκαιρία.

Από την πλευρά του πάντως, ο 51χρονος δισεκατομμυριούχος εξακολουθούσε μέχρι πρότινος να στέλνει προς τα έξω συγκεχυμένα μηνύματα, υποστηρίζοντας από τη μία πλευρά ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της online ψηφοφορίας όποιο και αν είναι αυτό και διαμηνύοντας από την άλλη ότι «δεν υπάρχει διάδοχος».

Πηγή: politisonline.com