Τα καλύτερα ζυμαρικά του κόσμου σύμφωνα με την Taste Atlas

Τα καλύτερα ζυμαρικά του κόσμου σύμφωνα με την Taste Atlas

Η Taste Atlas αποκάλυψε τη λίστα με τα πιο εξαιρετικά ζυμαρικά παγκοσμίως, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών, η οποία γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου. Η Ιταλία κατέχει το ρόλο του πρωταγωνιστή, καθώς εξασφαλίζει 41 από τις 50 θέσεις της λίστας. Στην κορυφή βρίσκεται η ταλιατέλα, ενώ από τις εννέα θέσεις που ανήκουν σε άλλες χώρες, δύο είναι για την Ελλάδα.

Ο τραχανάς κατατάσσεται στην 22η θέση. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που συνδυάζει σιτάρι με γαλακτοκομικά προϊόντα, μορφοποιούμενος σε μικρούς χοντρούς κόκκους. Η συνταγή του έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, καθώς οι άνθρωποι τον παρασκεύαζαν ως μέσο συντήρησης του γάλακτος πριν την εφεύρεση του ψυγείου. Παρασκευάζεται με διάφορα υλικά όπως αλεύρι σίτου και σιμιγδάλι, και η διαδικασία περιλαμβάνει συνήθως αποξήρανση στον ήλιο ή βράσιμο πριν την αποξήρανση.

Από την άλλη πλευρά, οι χυλοπίτες κατατάσσονται στην 31η θέση. Αυτή η παραδοσιακή ποικιλία ζυμαρικών φτιάχνεται κυρίως στην Κρήτη. Η διαδικασία παρασκευής τους περιλαμβάνει αλεύρι, νερό ή γάλα, ελαιόλαδο, αυγά και αλάτι, και συχνά οι γυναίκες της περιοχής τις φτιάχνουν στο χέρι στο τέλος του καλοκαιριού. Αφού στεγνώσουν κάτω από τον ήλιο, αποθηκεύονται για χρήση το χειμώνα και σερβίρονται με τριμμένη μυζήθρα και σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: tanea.gr