Η Ελλάδα και η Σαλάτα με Αγκινάρες Κατατάσσονται στις Χειρότερες Επιλογές της Ευρώπης

Η Ελλάδα και η Σαλάτα με Αγκινάρες Κατατάσσονται στις Χειρότερες Επιλογές της Ευρώπης

Η σαλάτα με αγκινάρες έχει αναδειχθεί ως το χειρότερο πιάτο λαχανικών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas. Στη λίστα με τις 55 χειρότερες σαλάτες της Ευρώπης, η ελληνική αυτή σαλάτα κατατάσσεται στην τελευταία θέση, κάτι που είναι, εντούτοις, σπάνιο για την ελληνική κουζίνα.

Η συγκεκριμένη σαλάτα, γνωστή και ως aginares salata, έχει τις ρίζες της στην Κρήτη και έχει αρκετές παραλλαγές. Κανονικά ετοιμάζεται με αγκινάρες, λεμόνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Οι αγκινάρες μαγειρεύονται σε ένα μείγμα νερού και χυμού λεμονιού και στη συνέχεια αρωματίζονται ξανά πριν σερβιριστούν. Το σχέδιο του ντρέσινγκ περιλαμβάνει χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο, το οποίο περιχύνεται πάνω στις αγκινάρες. Τελικά, η σαλάτα ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένο άνηθο και αλατοπίπερο.

Δυστυχώς, η σαλάτα αυτή έχει λάβει μόλις 1,8/5 αστεράκια από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι συνήθως είναι ξένοι που δοκιμάζουν το πιάτο για πρώτη φορά. Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ατυχής, καθώς έχει αποδειχθεί ότι πολλές πτυχές της ελληνικής γαστρονομίας είναι παραγνωρισμένες. Πηγή: tanea.gr