Φυγή με το νεογέννητο μωρό από νοσοκομείο εν μέσω καταγγελιών για ανάρμοστο περιβάλλον οικογένειας

Φυγή με το νεογέννητο μωρό από νοσοκομείο εν μέσω καταγγελιών για ανάρμοστο περιβάλλον οικογένειας

Άλλο ένα περιστατικό έχει προκύψει με την οικογένεια των «παλαιοχριστιανών», καθώς τις τελευταίες ώρες η μητέρα έχει εξαφανιστεί μαζί με το νεογέννητο μωρό της, παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες μετά από εισαγγελική διάταξη. Σημειώνεται ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κρίνει το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας ως ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η παραμονή του βρέφους στην οικογένεια.

Ο προγραμματισμένος μεταφορά του μωρού στο νοσοκομείο «Μητέρα» από το Αλεξάνδρα ανατράπηκε όταν η μητέρα αρνήθηκε να παραδώσει το παιδί και, εκμεταλλευόμενη μια ευκαιρία, τράπηκε σε φυγή από το νοσοκομείο. Δύο άνδρες από την ασφάλεια του νοσοκομείου προσπάθησαν να την ακολουθήσουν, αλλά η γυναίκα κατάφερε να χαθεί από τα ίχνη τους.

Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης, σε συνέντευξή του στο MEGA και στο Live News, ανέφερε πως η σύζυγός του, Σεβαστή, ήταν αυτή που πήρε το μωρό και έφυγε, χωρίς να αποκαλύψει την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Η εξαφάνιση του παιδιού επιβεβαιώθηκε επίσης από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2 το μεσημέρι, με το νοσοκομείο να υποβάλλει μήνυση για την κατάσταση και να ενημερώνει τις αρχές.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, είχαν σταλεί δύο άτομα ασφαλείας λόγω της μεταφοράς του μωρού. Περιγράφει ότι ο πατέρας, σε έξαλλη κατάσταση, αρπάξε το βρέφος και έτρεξε από τον 3ο όροφο του νοσοκομείου, με τους σεκιούριτι να τον ακολουθούν. Ο πατέρας μπήκε σε μια εκκλησία, βγήκε από την άλλη πόρτα και εξαφανίστηκε με το παιδί.

Παράλληλα, η γυναίκα, κατά τη διάρκεια ενός θηλασμού, δέχτηκε την παρέμβαση σεκιούριτι και μιας κοινωνικής λειτουργού που ήθελαν να της πάρουν το μωρό. Ωστόσο, η Σεβαστή αρνήθηκε να παραδώσει το παιδί, επικαλούμενη ότι δεν είχε λάβει καμία εισαγγελική παραγγελία. Ο Μιχάλης Γιαννάκος επισήμανε ότι η προσπαθούσα να κρατήσει το μωρό υπήρξε και πίεση καθώς δεν την άφηναν να πάει στην τουαλέτα για πέντε ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη είχε προηγουμένως εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, και όταν γέννησε, χρειάστηκε νοσηλεία τόσο για εκείνη όσο και για το βρέφος. Η οικογένεια παρέμενε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα μέχρι τη σημερινή αυτή εξέλιξη.
Πηγή: tanea.gr