Ελεύθερος ο στιχουργός, προφυλακιστέοι οι αρχηγοί και τρία μέλη των οργανώσεων που είχαν «πνίξει» στην κοκαΐνη Πάτρα και Τρίπολη.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης του γνωστού στιχουργού που συνελήφθη σε επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης με ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο στιχουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν για προσωπική χρήση και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Αντίθετα, ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στη Πάτρα και δυο ακόμη μέλη, η οποία εφοδίαζε με σκληρα ναρκωτικά τουλάχιστον 60 επιφανείς Πατρινούς και κέντρα διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση της Πάτρας προφυλακίστηκαν τα τρία από τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ο αρχηγός και οι δυο διακινητές ενώ το τέταρτο μέλος αφέθηκε ελεύθερο μέχρι τη δίκη του με περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση της Τρίπολης όπου εκεί δρούσε μια άλλη εγκληματική οργάνωση, με την οποία φέρεται να είχε επαφές ο στιχουργός, προφυλακίστηκαν δυο μέλη, ο αρχηγός κι ένας διακινητής. Τα υπόλοιπα τρία μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Από έρευνες που πραγματοποίησε η Αστυνομία προέκυψε ότι η οργάνωση με έδρα την Τρίπολη, διακινούσε ναρκωτικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Η εν λόγω οργάνωση συνδέεται με μια άλλη ομάδα, αυτή της Πάτρας που διακινούσε κοκαΐνη σε σπίτια 60 επιφανών Πατρινών (τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία) καθώς και σε γνωστά κέντρα διασκέδασης της πόλης. Αυτή η ομάδα είχε προμηθεύσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης -8 κιλά- τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στη Τρίπολη. Εκεί συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο στιχουργός.

Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση της Πάτρας που διοχέτευε στην πόλη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αυτή είχε την έδρα της μακριά από τον αστικό ιστό. Σε περιοχή υπεράνω υποψίας διατηρούσε αποθήκη ως «καβάντζα», στην οποία τα μέλη της κοιμόντουσαν σε αυτήν με σκοπό την φύλαξή της και την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την αποθήκευση, την απόκρυψη και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Παρατηρούσαν συχνά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς και όταν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ειδοποιούσαν τα υπόλοιπα μελή υπό των φόβο των Διωκτικών Αρχών.

Εκεί βρεθήκαν υλικά συσκευασίας, ζυγαριές και ότι χρειάζεται για να ετοιμαστούν οι «παραγγελίες» των πελατών τους.

Πηγή: politisonline.com