Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με το Reuters, η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας υπάλληλος της ουκρανικής πρεσβείας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε ενώ χειριζόταν μια επιστολή.

Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη επιστολή ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό και εξερράγη όταν την άνοιξε ο υπάλληλος της ουκρανικής πρεσβείας. Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο τραυματίας είναι ουκρανός υπήκοος.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Ο φάκελος, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η La Vanguardia, είχε ως όνομα παραλήπτη τον πρέσβη. Δεν πέρασε από το scanner, αλλά την άνοιξε φύλακας στον κήπο της πρεσβείας και σημειώθηκε η έκρηξη.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη έκλεισε μέχρι νεωτέρας και η ισπανική αστυνομία διενεργεί έρευνες στο σημείο. Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ενεργοποιήθηκε το αντιτρομοκρατικό πρωτόκολλο.

Στην ισπανική αστυνομία η έκρηξη έγινε γνωστή στις 13:15 (τοπική ώρα).

Αμέσως στο χώρο της πρεσβείας μετέβησαν ειδικοί πυροτεχνουργοί με εκπαιδευμένους σκύλους προκειμένου να εντοπίσουν κι άλλους παγιδευμένους φακέλους που πιθανόν να έχουν σταλεί.

Η παγιδευμένη επιστολή, σύμφωνα με πηγές που συνέλεξε το Europa Press, δεν είχε εντοπιστεί από την ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη.

Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι, προς το παρόν, η πρεσβεία δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Πηγή: politisonline.com