Σήμερα το απόγευμα, περίπου στις 18:15, σημειώθηκε έκρηξη σε λατομείο στην τουρκική πόλη Αμάσρα στην Επαρχία Μπαρτίν της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ στη γειτονική χώρα, η έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστή μέχρις στιγμής αιτία και βρίσκονται περίπου 50 άτομα εγκλωβισμένα μέσα στο λατομείο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, ο κυβερνήτης της επαρχίας Νουρτάκ Αρσλάν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 44 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε 300 μέτρα βάθος, και πέντε άνθρωποι σε 350 μέτρα. «Δεκατέσσερα άτομα ανασύρθηκαν από το λατομείο», τόνισε. Εργάτης δήλωσε πως «υπήρχε σκόνη και καπνός, δεν ξέρουμε τι έγινε».

Στο σημείο έχουν μεταβεί πάρα πολλά ασθενοφόρα, και συνεργεία διάσωσης. Ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επίσης μετέβησαν στην Αμάσρα κατόπιν εντολής του προέδρου Ερντογάν.

Το ορυχείο ανήκει στην κρατική Turkish Hard Coal Entrprises, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας. Με τη Γενική Εισαγγελία του Μπαρτίν να έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το ατύχημα, έρευνα την οποία ανέλαβαν τρεις εισαγγελείς.

Πηγή: politisonline.com