Στη δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», ιδιοκτησίας της Τζωρτζίνας Ζηρίδη, που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», προχώρησε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων» από τον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Αν. Κυριακίδης, ο οποίος εκπροσωπεί πολλούς απλήρωτους εκπαιδευτικούς του εν λόγω σχολείου, σήμερα 6 Ιουλίου έγινε δίκη στο Πρωτοδικείο. Συγκεκριμένα εξετάστηκε το αίτημα των εργαζόμενων για: «δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», ιδιοκτησίας της Τζωρτζίνας Ζηρίδη, που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια, καθώς και όλων των μελών της οικογένειας Ζηρίδη που θεωρούμε ότι είναι συνυπεύθυνα για την οικονομική καταστροφή των Εκπαιδευτηρίων, διότι μέσω της αποκλειστικής τους διαχείρισης και της ελλειπούς χρηματοδότησής τους, τα οδήγησαν στην κατάρρευση».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της online εφημερίδας, το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και επιφυλάχθηκε να απαντήσει αύριο το πρωί, Τρίτη 7 Ιουλίου, αναφορικά με τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των μελών της οικογένειας Ζηρίδη. Σε περίπου ένα μήνα θα εκδικασθεί η υπόθεση της επιδίκασης των οφειλομένων μισθών και αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «οι εκπαιδευτικοί-εντολείς μου παρείχαν μέχρι τελευταία στιγμή την εργασία τους, ακόμα και εν μέσω lockdown. Πρέπει δε να τονισθεί ότι από τη 2η μέρα κλεισίματος των σχολείων λόγω Covid-19, οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, με ταχύτατα αντανακλαστικά και άμεση προσαρμογή στις νέες συνθήκες, παρείχαν μάθημα εξ αποστάσεως σε όλους τους μαθητές, χωρίς να χαθεί τίποτα από τη σχολική χρονιά. Πλέον όμως, ύστερα από τρεις μήνες αμισθί εργασίας, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι των Εκπαιδευτηρίων γενικότερα και οι οικογένειές τους έχουν φθάσει σε οικονομικό τέλμα και εργασιακό αδιέξοδο. Κανείς δεν τους ενημερώνει για το τι μέλλει γενέσθαι με τις εργασιακές τους σχέσεις. Το γραφείο μας, κατόπιν συνεννόησής μου με αρμόδιες Υπηρεσίες, ξεκίνησε νομική διαδικασία προκειμένου οι Εκπαιδευτικοί να απεμπλακούν από το αδιέξοδο αυτό και να μπορέσουν να προγραμματίσουν την επόμενη μέρα, διότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνθρωποι ώριμης εργασιακής ηλικίας που θα πρέπει να ψάξουν πολύ για να ξαναβρούν μια θέση εργασίας εφάμιλλη αυτής που είχαν στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη. Οι στιγμές για τα Εκπαιδευτήρια είναι κρίσιμες με διαφαινόμενη την αναστολή λειτουργίας τους. Ωστόσο, ακόμα πιο κρίσιμες είναι για τους εργαζομένους τους, οι οποίοι πρέπει να συσπειρωθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν να ανταμειφθούν για τη συμπαράσταση και τον αγώνα που έχουν κάνει όλο αυτόν τον καιρό, βάζοντας πλάτη για χάρη των μαθητών τους, τη στιγμή που η διοίκηση των  Εκπαιδευτηρίων, δυστυχώς, αδιαφορούσε για το παρόν και κυρίως μέλλον τους. Ήδη σήμερα, κατόπιν των ενεργειών του γραφείου μας, επικοινώνησε μαζί μας συνάδελφος από πλευράς των Εκπαιδευτηρίων, με τον οποίο θα προσπαθήσουμε να συνεργασθούμε τις επόμενες μέρες προς όφελος των εντολέων μας, προκειμένου αυτοί να κατορθώσουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα».

Πηγή: politisonline.com