Εκπαίδευση πέντε εβδομάδων σε αμερικανική βάση στη Γερμανία ολοκλήρωσαν 635 Ουκρανοί στρατιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Αυτήν την εβδομάδα, ένα πρώτο ουκρανικό τάγμα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση συνδυασμένων όπλων στο M2 Bradley (τεθωρακισμένο όχημα μάχης)» σε αμερικανική βάση στη Γερμανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ.

Η αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε να παραδώσει περισσότερα από 100 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley (εξοπλισμένα με πυροβόλο 25 χιλιοστών και αντιαρματικούς πυραύλους) στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες αναμένεται να εξαπολύσουν αντεπίθεση κατά των ρώσων εισβολέων τους επόμενους μήνες.

Ένα μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού και μια μοίρα πυροβολικού ξεκίνησαν εκπαίδευση πριν από ένα δεκαπενθήμερο και άλλα δύο τάγματα πρόκειται να ξεκινήσουν τη δική τους την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ήδη εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες σε οπλικά συστήματα που θα παραδώσουν στο Κίεβο, ανακοίνωσαν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς τη διεύρυνση αυτών των προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Πηγή: politisonline.com